Novi Sad
28.09.2010.
14:35
Odlukom Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, Fakultet za menadžment dobio je akreditaciju za studijske programe osnovnih akademskih studija operativni menadžent i menadžment u informatici, a uskoro očekuju i akreditaciju studijskog programa menadžent u medijima.
  • niko

    19.10.2021 19:53
    Da li vredi upisati fam?
    Da li je neko završio fam u Sremskim Karlovcima smer inženjerski menadzment ili menadzment u informacionim tehnologijama? Koji su vaši utisci, da li vredi upisati i da li se može naći posao posle završenog fakulteta?
  • Gox

    13.01.2011 13:51
    ok je faks skroz
    Evo ja sam diplomirao na Fam-u... Mogu da kazem da je to kvalitetan fakultet, koji studentima pruza dosta znanja. Profesori su strucnjaci, ok ljudi, koji maksimalno izlaze u susret svojim studentima...

    Da se zavrsava lako uopste nije istina... Ja kada sam upisao bilo nas je 40 na prvoj godini, do cetvrte nas je stuglo 12, a diplomiralo u roku 2. Ostalih 10 kolega ce diplomirati sigurno za godinu, dve... Mada sam bio na najtezem smeru ovog fakulteta / informatici....

    Takodje puno kolega strijih od mene se zaposlilo odmah nakon zavrsenih studija, sto po privatnim firmama, sto po drzavnim...

    Sve u svemu, nije bas tako kako se pise, mislite da je fakultet dobar ukoliko neki nadobudni profesor rusi studente po 2 godine i pravi se pametan, a predmet niko ne moze da polozi...I onda vi kidate nerve i ucite jednu knjigu par rokova, i kada se smiluje da vas pusti, vi imate vec 27 godina a jos niste diplomirali... Jel se to zove pravo studiranje, jel to pravi fakultet???? Ako je vas odgovor DA, onda ste vi u velikoj zabludi....Pogledajte proseke studiranja u zemljama Evropske unije....

    I da, vi sa drzavnih fakulteta nemojte da se plasite nas sa privatnih, konkurencije vase, necemo vam nista...Mi vam se unapred izvinjavamo sto smo zavrsiti pravatni fakultet a vi mozete o tome samo da sanjate....:)

    PS: Zavrsio ja i PMF ali to je vec za drugu temu...

    Ajde poz....
  • Miroslav

    09.10.2010 18:51
    ljubomorni plačite, a studenti Fam-a smejte se...h
    Kakvi ste vi slepci,svugde u svetu se ne gleda diploma nego znanje koje imas.Nije bitno da li studiras drzavni ili privatni faks, bitno je da li naucis nesto tokom tog studiranja. Ja sam vandredni student na drzavnom, imam druga koji je na Fam-u, isto uci kao i ja, NEMA RAZLIKE.Tako da oladite od Fam-a, to je dobar faks.

  • Famovac

    07.10.2010 08:48
    Sramota
    Čitam ove komentare i stvarno je sramota kakve sve gluposti mogu neometano da se pišu po internetu.
    Da odmah ispišem u startu da sam nedavno diplomirao na Famu. Kao Diplomac na ovom fakultetu, valjda mogu kompetentno da ispišem i ja par reči. Fam je kvalitetan fakultet bez obzira ko šta pričao i komentarisao po internetu (i ulicama), ne treba ga dizati u nebesa, to se slažem, ali u moru "akreditovanih" i "državnih" fakulteta u Srbiji, Fam definitivno zaslužuje pristojno mesto. Pa nisu ovo više socijalistička vremena sa pretrpanim i neefikasnim obrazovnim sistemom (i ako je "državni" segment nažalost još uvek takav). Ne određuje se kvalitet i kredibilitet fakulteta po tome koliko ima studenata preko 30 godina i koliko ga je teško završiti i nabubati sve nepotrebne nebuloze koje se bubaju na pravnom fakultetu i ETFu. Treba učiti efikasno a ne obilno gradivo.
    Fam ili neki drugi fakultet, on je rame uz rame sa akreditovanim fakultetima, bili oni državni ili privatni i to je zakon. To što će nepismeni poljoprivrednik odbaciti moju diplomu jer jer sam "privatnik" to je njegov gubitak.
    Ali pre svega me je razočarao ovoaj sajt, pa kako je moguće nesmetano ostavljati ovakve komentare i pisati uvrede i klevete bez ikakve moderacije? Očigledno je da ove negativne komentare ostavlja neko ne obrazovan i izgubljen na "asfaltu" gradskih ili seoskih ulica.
    Fam ili ETF ili FPN ili koji god drugi fakultet, svi ćemo se teško bez vezica zaposliti u današnje vreme u našoj lepoj, ove prozivke nisu na mestu, ima mesta za kritike na Famu, ali upristojite se ljudi, sami dokazijete na kom ste nivou kada se tako izražavate, a Famovcima preporučujem da samo dostojanstveno odgovaraju na ovakve provokacije.
  • Klinton

    02.10.2010 21:56
    Diplomirao na drzavnom, radi master na privatnom!
    Pa vi ste svi redom debili. I jedni i drugi. vi ste jedna neobrazovana gomila frustriranog polusveta! Jako mi vas je zao! Pazi, ali jako!
  • Lehel

    30.09.2010 18:53
    student FTN-a
    Verujte mi FAM-ovci, ni na trenutak nisam bio, niti ću ikada biti ljubomoran na vas, ni na bilo koga drugog ko je upisao FAM ili bilo koji privatni fakultet! :D






  • za @M@

    30.09.2010 18:04
    hahahahahah
    "radim u IVV" hahahahahahahahahahahahha pa sve si time rekao. Pa tamo se niko školovan nije zaposlio deceniju zadnju hahahahahaha. Tamo gde caruje Bojan Pajtić doktor volšebnih nauka i Bojan "Tabla" Pajtić škola se smatra smetnjom. A i kad bi rekao na kom konkursu si se prijavio i zaposlio u IVV hahahahahahahahaha. Pa ne mogu da verujem kakva glupost. Četri godine si "studirao" i onda "dobiješ" posao u IVV pa to si mogao bre sa njive samo člansku kartu u džep par akcija demokratske ili ljigaške omladine i posao u IVV je tvoj.
    Što bi neko rekao samo su svemir i ljudska glupost beskonačni.

    PS i dalje ne mogu da prestanem da se smejem čime se čovek pravda i ponosi.
    hahahahahahahahahahahaha
  • @ m @

    30.09.2010 11:56
    tacka na i !
    Hvala na pitanju , radim u IVV. Toliko, i ne secam se da su mi odlagali biografiju igde prilikom zaposljavanja. A da se razumemo, veze nije bilo, ma sta god Vi mislili. A primera jos radi, moje bivse kolege, rade u mnogim javnim preduzecima , gradskoj kuci, pa i na Vasim drzavnim fakultetima, bankama itd, itd....
    Toliko o nasoj sirotoj nemogucnosti da se igde zaposlimo ...
    Zalosna je ova kolicina Vase ljubomore, sujete i ko zna cega jos.
    I previse sam ovde rekao!
    Veliki pozdrav!
  • lena

    30.09.2010 08:35
    hahahah fam.... jako je strasno uzdizati tako neku sprdnju u nebesa. a gde cete se zaposliti posle fakulteta, o tome ne razmisljate pre nego sto ga upisete?

    primera radi, moj stric radi u velikoj poljoprivrednoj firmi i bio im je potreban menadzer. stiglo je 10 biografija, od toga su 6 bile od diplomiranih menaDJera sa privatnih fakulteta a 4 sa drzavnog ekonomskog fakulteta. Ovih 6 su odmah odlozili, bez dalje rasprave i razmotrili te 4 prijave sa drzavnih i jedan od tih studenata je dobio posao. toliko.
  • Vajfert Djordje

    30.09.2010 08:07
    mmh da
    Vidi sto su se uzjogunili studenti da brane svoju sprdnju od fakulteta. A to je zapravo i klasican profil jednog FAMovog samosvesnog i nadmenog diplomca, operisanog od preispitivanja svojih znanja. Kao i ovaj sto je telefon ostavio, koji ce Srbiju iz blata da digne, posto je valjda sve sto je potrebno nauciti ikada u zivotu - naucio na FAMU. A to znam jer poznajem jednog takvog koji je jedva srednju skolu zavrsio, pa nije mogao na tri drzavna fakulteta da polozi nijedan ispit, a evo ga sada na FAMU cepa, gotovo do diplome dosao, a jos ni 30 godina nema.

    Mozete vi koliko hocete da se branite, ali za vecinu cete ostati FAMovi diplomci, a to se zna sta znaci, sa ili bez akreditacije.
  • Makarije

    29.09.2010 23:36
    Vi dajete, vrednost vasoj diplomi...
    Vi dajete vrednost vasoj diplomi, bez obzira koji fakultet zavrsili, privatni ili drzavni. Od Vas zavisi, koliko ste bili vredni i ucili...toliko ce Vam i diploma biti vredna. kada jednoga dana u zemlji Srbiji zavlada trzisna privreda, postovace se znanje i svako ce ziveti od svoga znanja. Ja sam zavrsio F@m, a F@M skoluje LIDERE,i kompetentne strucnjake koji mogu da nadju resenje na goruce probleme u privredi Srbije i upravljaju i rukovode na LIDERSKIM pozicijama u Srbiji. F@M prozvodi FACE, koji su spremni po zavrsetku fakulteta da se uvate u kostac sa posrnulom privredom Srbije. Marko Maklaric- Makarije 063/591-951. (pitajte, ja znam odgovor)
  • student

    29.09.2010 16:11
    Ma dajte molim vas, F@M je sprdnja od fakulteta... mozete vi sa privatnih da pricate koliko hocete da vi posteno dobijate svoje ocene i diplome kad svi znaju, pa cak i vi, da to posteno ustvari znaci "lagano". Vi sa privatnih ne znate jednostavno sta znaci mukotrpan rad i borba za svaki bod odnosno ocenu na drzavnih fakultetima... I uvek se smejem kad mi neko sa privatnog kaze da se ubio od ucenja i dobio 6, pogledam mu knjigu kad ono slikovnica od 100 strana... Dodjite na drzavni, prezivite jednu godinu pa se cujemo.
  • sale novosadjanin

    29.09.2010 13:28
    neobavesten
    ko je dobio posao sa toga fakulteta sa tim zvanjem?
    ps-hocu da cerku upisem tamo !!!
  • Isidora

    29.09.2010 12:58
    Za dobrim konjem, prasina se dize
    F@M je najbolji fakultet u Srbiji. Oni koji ga studiraju znaju, a drugi neka maštaju.
  • ttt

    29.09.2010 12:57
    NA PUTU KA DOBU ZNANJA
    Sve pohvale FAM-u na AKREDITACIJI.Pravda je POBEDILA. Loše komentare šalju neuspešni i nezadovoljni.
  • sale

    29.09.2010 12:47
    znanje je snaga, znanje je moć!
    Sve najlepše o pomenutom fakultetu,završila sam ga zato što sam učila i polagala ispite tako da sam diplomu dobila isključivoBOREĆI SE ZA SVOJE OCENE.Posebno volim da čujem kada neko kaže "kupio je diplomu", uostalom moja poruka je :DODJI,VIDI PROBAJ PA AKO JE TAKO LAKO A TI KUPI.
  • @M@

    29.09.2010 12:17
    Ma za vas koji stalno nesto ili nekog na osnovu neceg diskriminisete ili omalovazavate je sramota da zivite i postojite! zbog vas takvih nam je i zemlja ovakva!
  • 29.09.2010 11:16
    bilo bi me sramota da kazem da sam zavrsio(platio) privatni fakultet
  • o da!!

    29.09.2010 10:51
    BRAVO @M@
    Svaka cast na komentaru @m@!! Sve pohvale!

    "placenik"
  • @m@

    29.09.2010 09:58
    i treba.
    Vidi se da su ljudi koji su pisali ove gnusne komentare ili bili primorani da studiraju drzavne fakultete, ili uopste nisu skolovani, kad pojma nemaju o cemu pricaju. Ja sa ponosom mogu da kazem da sam zavrsio gore pomenuti AKREDITOVANI fakultet, pokupio izuzetnu kolicinu znanja koju dan danas prenosim na posao koji se bavim. Zahvaljujuci odlicnim profesorima, odlicnim sistemom skolovanja, i tim silnim "poklonjenim" ili "kupljenim" diplomama takodje mogu da se pohvalim svojim bivsim kolegama koji su dobili poslove na izuzetnim mestima zahvaljuci iskljucivo svojim sposobnostima i stecenim znanjem koje nam je F@M omogucio. Zao mi je sto vi ostali niste tako dobro prosli u zivotu, i jedino sto mozete sada je da budete ogorceni na nas, danasnje, ali i mnoge buduce menadzere, sto svojim znanjem i umecem posle tog fakulteta radimo gde radimo, i uspevamo u zivotu.
  • www

    29.09.2010 06:13
    Da sev bude sasvim jasno, i da ova vst bude potpuna: dotična ustanova je ODBIJENA u potpunosti od strane akreditacione komisije. A onda su jurili (i ujurili!) veze, pa su dobili akreditaciju od Nacionalnog saveta za obrazovanje! Dakle, otprilike onako kako se kod njih dobijaju diplome...
    Pošteno je reći: ima i nekih državnih na kojima se tako dobijaju diplome.
  • privatni ili drzavni

    29.09.2010 00:42
    student fama
    Mene nije sramota da kazem da studiram fam, i to iz jednog razloga. Ispiti koje treba poloziti nisu teski, ali dobiti 10 na ispitu je jednako naporno kao i dobiti 10 na drzavnom fakultetu. Knjige koje se koriste na ovom fakultetu su daleko modernije i svrsishodnije od vecine sa drzavnih fakulteta. da ne pricamo o tome kako za vredne pojedince ( studente ) profesori koji paralelno rade i na drzavnim fakultetima uvek stoje na raspolaganju, uvek su tu da pruze dodatne informacije i upute na pravi put sa maksimumom predusetljivosti...
    koliko sam ja cuo retki su takvi na drzavnim...
    iz svake generacije, stvori se 5 do 10 vrhunskih poznavalaca materije i vec potkovanih obaveznim prakticnim iskustvom koji itrekako imaju otvorena vrata. Na stotinak polaznika svake generacije 5-10% uopste nije mala cifra... a za ove ostale, tih 90%, ma oni su tu svakoko samo radi diplome....
  • VJ

    28.09.2010 20:30
    Sa koliko nistica se pise rec "akreditovati"?
  • Sasa

    28.09.2010 19:58
    Ne kudite konja koga niste jahali
    Ima mnogo državnih fakluteta, na kojima takodje odredjeni broj ljudi završi fakultet samo tako sto da pare. Na FAM-u ima ljudi koji uče i posteno zarade tu diplomu,a ima i vrsnih profesora koji svoj posao rade maksimalno pošteno.Neke moje kolege su završile drzavne fakultete a da nisu ni isli na predavanja, sve seminarske radove su "delili" i poručivali. Uostalom na FON-ovom forumu imate najvise "privatnika" koji prodaju seminarske. Ne pljujte privatne fakultete,bez razloga. Sve je to postalo skoro isto
  • Inzenjer

    28.09.2010 19:57
    Ovi privatni fakulteti degradiraju akademsko obrazovanje u Srbiji.Treba vrsiti stroziju kontrolu tih fakulteta od strane Ministarstva prosvete. Dosta mojih prijatelja, poslodavaca, ne zeli da prima akademce sa privatnih fakulteta!Zapravo, ti fakulteti su samo produzeno srednjoskolsko obrazovanje i kao takvi mogu biti korisni, jer svako znanje je korisno, ali se ne mogu porediti sa drzavnim univerzitetima. Na kraju, jedino univezitet treba biti drzavni, ostalo sve treba da se privatizuje.pozdrav
  • Mister X

    28.09.2010 16:21
    Za FAM je i "Radosno detinjstvo" Akademija nauka!
  • www

    28.09.2010 15:59
    Sa akreditacijom ili ne, to nije fakultet, već VIC! A sad gledajte kako će njihovi "plaćenici" da pojure da ih hvale! Dole svi prevaranti, naročito oni koji prodaju dipolome! FUUUUUJ!!!!
  • mirka

    28.09.2010 14:50
    znenje je snaga, znanje je moć učite deco dan i no
    J.... ti taj fakultet, kad koleginica koja ga je završila stalno ponavlja: " Ja sam dala 7000 evra da završim fakultet!" Nikada ne spominje trud i znanje koje je morala da uloži da bi završila fakultet! Tako ti je to, znanje je snaga, zananje je moć, učite deco dan i noć, ali ako imate para ne traćite vreme za to! Tu je Fam i ostali " mindžamenti" kako reče jedan moj dragi prijatelj, inače doktor nauka koji nije morao da plati 7000 evra da bi doktorirao!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna